اِگزما

اِگزما

اِگزما اصطلاحی برای نوعی از بیماری‌های پوستی است که باعث التهاب یا تحریک پوست می‌شود. شایع‌ترین نوع اِگزما به عنوان درماتیت آتوپیک یا اِگزمای آتوپیک شناخته شده است. آتوپیک به گروهی از بیماری‌ها اشاره دارد که با شرایط آلرژیک مانند آسم و تب یونجه ارتباط دارد. اگزما در حدود 10 درصد تا 20 درصد از نوزادان و حدود 30 درصد از بزرگسالان و كودكان در جهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

علت اِگزما

علت دقیق اِگزما ناشناخته است! اما تصور می‌شود که با واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن به یک ماده تحریک‌کننده مرتبط است. علاوه بر این، این بیماری پوستی معمولاً در خانواده‌ها با سابقه آلرژی یا آسم مشاهده می‌شود.  برای برخی افراد، تماس با مواد خشن یا زبر ممکن است باعث خارش پوستی شود. برای افراد دیگر، گرمای بیش از حد یا قرار گرفتن در معرض موادی مانند صابون یا مواد شوینده، باعث شیوع بیماری می‌شود.

علائم اِگزما

مهم نیست که کدام قسمت از پوست آسیب دیده باشد، اِگزما تقریباً همیشه باعث خارش می‌شود. بعضی اوقات خارش قبل از ظاهر شدن بثورات (ضایعه پوستی) شروع می‌شود، اما ظهور بثورات بیشتر در صورت، پشت زانوها، مچ دست‌ها، دست‌ها یا پاها ظاهر می‌شود. همچنین ممکن است مناطق دیگر را نیز تحت تأثیر قرار دهد. مناطق آسیب دیده معمولاً بسیار خشک، ضخیم یا پوسته پوسته می‌شوند. در افراد دارای پوست روشن، این نواحی ابتدا ممکن است مایل به قرمز و سپس قهو‌‌ای به نظر برسند. در بین افراد با پوست تیره، اگزما می‌تواند بر روی رنگ‌دانه تأثیر بگذارد و منطقه آسیب دیده را تیره‌تر کند.

تشخیص اِگزما

در حالی که هیچ آزمایشی برای تعیین اگزما وجود ندارد، اما اکثر اوقات پزشک می‌تواند با نگاه کردن به پوست و با پرسیدن چند سوال اِگزما را تشخیص دهد. از آنجا که بسیاری از مبتلایان به این بیماری پوستی آلرژی دارند، پزشک ممکن است آزمایش آلرژی را برای تعیین عامل تحریک کننده انجام دهد.

درمان اِگزما

درمان‌ها معمولاً شامل ترکیبی از روش‌های مختلف به شرح زیر هستند:

داروها: بسته به شدت بیماری و سن فرد، ممکن است پزشک یک یا چند داروی زیر را برای درمان درماتیت آتوپیک تجویز کند:

  • کرم‌های مرطوب کننده
  • کرم‌ها و پمادهای کورتیکواستروئیدی
  • مهارکننده‌های کلسیمورین
  • مهارکننده‌های فسفودی استراز-4
  • قرص
  • داروهای بیولوژیک (با تزریق زیر پوست)

مراقبت از پوست: مرطوب نگه داشتن پوست با استفاده از مرطوب کننده‌ها بلافاصله پس از استحمام برای هیدارته کردن پوست، هنگام درمان درماتیت آتوپیک از اهمیت بسیاری برخوردار است.

فتوتراپی: اگر درماتیت آتوپیک شدید و گسترده بوده و همچنین درمان‌های دیگر مؤثر واقع نشده باشند، پزشک ممکن است استفاده از امواج نور ماوراء بنفش A یا B را برای درمان علائم توصیه کند.

دیدگاه بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *