میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ با استفاده از دستگاه مخصوص میکرونیدلینگ انجام میشود. این دستگاه دارای سوزنهای بسیار ریز و ظریفی است که بعد از قرار گرفتن بر روی پوست در آن سوراخهایی ایجاد میکنند. این سوراخها فضایی برای وارد کردن داروهای درمانی فراهم میکنند. این داروها که دوز و نوع آنها با توجه به شرایط فرد بیمار و نوع آسیب پوستی او تعیین شدهاند، از طریق روزنههای ایجاد شده وارد لایههای پوست میشوند و با تحریک سلولهای پوستی فرایند ترمیم و بازسازی آن را آغاز میکنند.
داروهای مورداستفاده در این روش معمولا حاوی ویتامین C و هیالورونیک اسید هستند. موادی که به تحریک سلولهای پوستی کمک میکنند و روند تولید کلاژن و بازسازی پوست را تسریع خواهند کرد.برای بسیاری از ما شادابی و زیبایی پوست اهمیت زیادی دارد. چراکه این موضوع تاثیر زیادی در زیبایی چهره و بدن هر فرد خواهد گذاشت.
به همین دلیل هرکسی صرفنظر از سن و جنسیت به دنبال راهکاری برای حفظ طراوت و شادابی پوست و برطرف کردن اثرات پیری است. خوشبختانه پیشرفت علم در کنار استفاده از دانش انسانهای باستان، باعث به وجود آمدن روشهایی موثر برای جوانسازی پوست و رفع آثار زخم و لک و جوش و آکنه شده است.
میکرونیدلینگ چگونه انجام می شود ؟
میکرونیدلینگ را میتوان به دو صورت دستی و با دستگاه انجام داد. شیوه دستی این روش با استفاده از یک دستگاه کوچک غلتک مانند به نام درمارولر انجام میشود که سوزنهای بسیار ظریف و ریز تیتانیومی بر روی خود دارد. در این روش پزشک دستگاه را بر روی پوست فرد میغلتاند و سوزنها در عمق مشخصی از پوست نفوذ کرده و روزنههایی ایجاد میکنند. در این روش امکان کنترل عمق نفوذ سوزنها و فشار آنها بسیار محدود است. سوزنهای موجود در این دستگاه ممکن است از جنس شیشه، سیلیکون، فلز یا پلیمر نیز باشند. روش میکرونیدلینگ دستی در ایران وجود نداشته و استفاده نمیشود.
در روش دوم از دستگاه مخصوصی استفاده میشود که سرعت حرکت آن بر روی پوست، عمق نفوذ سوزنها و شدت فشار وارد شده بر پوست کاملا قابل کنترل است. بهاینترتیب میتوان با دقت بیشتری منافذ را روی پوست ایجاد کرد و پزشک کنترل بیشتری بر روی محل ایجاد روزنهها و عمق آنها دارد. در نتیجه نتایج این روش بسیار بهتر است و ماندگارتر است. میکرونیدلینگ روشی بدون درد است. اما در مواردی ممکن است پزشک از داروهای بیحسی موضعی نیز استفاده کند. بنابراین در طی این عمل هیچگونه احساس دردی نخواهید داشت.
تعداد جلسات موردنیاز
برای درمان آسیبهای پوستی با استفاده از میکرونیدلینگ به عوامل زیادی بستگی دارد. نوع پوست، سن فرد، نوع و شدت آسیب و شرایط ترمیم زخم در فرد تاثیر زیادی در روند درمان و بهبودی با استفاده از میکرونیدلینگ دارد. به همین دلیل قبل از هر چیز پزشک شرایط سلامتی فرد را بررسی میکند و با توجه به شرایط فردی او تعداد جلسات و زمان هر جلسه درمانی را تعیین میکند. بیشتر افراد در ۴ تا ۶ جلسه تقریبا ۱ ساعته به نتیجه دلخواه خود میرسند.
اما بعضی دیگر ممکن است به جلسات بیشتری برای رسیدن به انتظارات خود نیاز داشته باشند. فاصله این جلسات معمولا ۲ تا ۴ هفته است و بخش زیادی از پوست بعد از حدود ۶ ماه تا یک سال از شروع درمان ترمیم خواهد شد.
کاربردهای میکرونیدلینگ
اصلیترین کاربرد میکرونیدلینگ رفع چین و چروکها و خطوط چهره است. با توجه به اینکه این روش باعث افزایش تولید کلاژن و تحریک بافتهای پوست میشود، باعث ترمیم بافتهای پوست و برطرف شدن چین و چروکها و افتادگیهای ایجاد شده در اثر افزایش سن خواهد شد. از این روش میتوان برای از بین بردن فرورفتگیهای ناشی از بخیه، زخم، جوش و آکنه نیز استفاده کرد. کلاژنهایی که در اثر تحریک سلولها با میکرونیدلینگ ساخته میشوند، لایههای آسیبدیده پوست را ترمیم میکنند. همچنین بعد ز ترمیم جای روزنههای ایجاد شده در این روش، جای زخمها و جوشهای قدیمی نیز تا حدی ترمیم میشود.
عوارض احتمالی میکرونیدلینگ
قرمزی، التهاب، زخمهای ریز، سوزش و کبودی از اولین عوارض میکرونیدلینگ هستند که ممکن است باعث نگرانی افراد شوند. این عوارض به دلیل نفوذ سوزنها به عمق پوست ایجاد شدهاند و کاملا طبیعی هستند. عوارض ایجاد شده پس از عمل ظرف یک هفته تا ده روز بعد از میکرونیدلینگ برطرف میشوند. درصورتیکه این عوارض بیشتر از ده روز طول بکشد، حتما موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید. البته توجه داشته باشید که در صورت عدم رعایت توصیههای پزشک و دستکاری زخمهای ریز ایجاد شده، این عوارض طولانیتر خواهند شد و ممکن است آثار آنها نیز تا مدتی باقی بماند.
مراقبت ها و توصیه های مهم برای میکرونیدلینگ
- پوست خود را بهطور کامل تمیز کنید و از هیچ کرم آرایشی استفاده نکنید.
- اگر قبلا به بیماری پوستی مبتلا بودهاید یا سابقه بیماری یا مصرف داروی خاصی دارید، آن را با پزشک خود در میان بگذارید.
- درصورتیکه در حال مصرف داروهای رقیقکننده خون هستید، به پزشک خود اطلاع دهید.
- اگر به ماده خاصی حساسیت دارید، به پزشک خود اطلاع دهید.
- دو تا سه هفته قبل از میکرونیدلینگ از داروهای لایهبردار استفاده نکنید.
- حداقل دو هفته قبل از عمل از تزریق بوتاکس، ژل و چربی خودداری کنید.
- مصرف مواد غذایی ضدالتهاب را در برنامه خود قرار دهید.
- از مصرف خودسرانه قرصهای مسکن یا داروهای ضدالتهاب خودداری کنید.
- توصیههای پزشک را به دقت رعایت کرده و داروهای تجویزشده را سروقت مصرف کنید.
- از نور خورشید دوری کنید و در صورت خروج از خانه از کرمهای ضد آفتاب حاوی زینک و تایید شده توسط پزشک استفاده کنید.
- از ماساژ دادن، فشار دادن و خاراندن پوست خودداری کرده و روی زخمها را نکنید.
- از محصولات مراقبتی پوست که حاوی مواد لایهبردار یا تحریککننده پوست است خودداری کنید.
- از رفتن به استخر و سونا خودداری کرده و با آب گرم و پرفشار حمام نکنید.